In navolging van het Strijkkwartet nr. 2 (1933) spelen leden van het Otilka kwartet komende zondag 17 december in de kapel van Nazareth in Gemert, nu ook de nooit eerder uitgevoerde ‘Suite voor fluit en piano’ van Hans Henkemans. Ook een vroeg werk uit de jaren dertig.

De twee jonge violisten Iris van Nuland (Oss) en Lucien Renette (Gemert) het publiek kennis maken met drie Nederlandse componisten: Willem Pijper (1894-1947), Hans Henkemans (1913-1995) en Sedje Hemon (1923-2011). De muziekstukken die zij laten horen zijn nooit eerder gespeeld en daardoor zullen er op dit concert alleen premières gespeeld worden. De stukken zijn toegankelijk en uitdagend en bij elk stuk wordt veel uitleg gegeven. 

Iris en Lucien wisten de bijzondere manuscripten te bemachtigen dankzij dirigent en pianist Ed Spanjaard. Ze zijn tot wel honderd jaar oud. Om deze muziek uit te voeren, brengen de twee violisten fluitist Francisco Ramirez mee en de andere twee leden van het Otilka Strijkkwartet, waar zij zelf ook deel van uitmaken.

Het concert op 17 december is helaas al uitverkocht. Kijk voor meer concerten op de website van het Otilka Quartet.