De Stichting Hans Henkemans organiseert op vrijdag 14 april om 20.15 uur een bijzonder huisconcert waarop Jan Egbert en Beatrijs Kuipers hun schitterende muziekkamer in Amsterdam ter beschikking stellen en de avond faciliteren.

Op vrijdag 14 april treden zeer getalenteerde jonge musici op: het Otilka-kwartet en de pianist Mattias Spee. Het programma vermeldt het tweede strijkkwartet van Henkemans (wereldpremière!), diens majestueuze pianosonate, en werk van Couperin, Debussy, Ravel en Mattias Spee.

De Stichting is nog jong en we zoeken gasten die ook bereid zijn ons te steunen. In de afgelopen jaren is de naam Henkemans uit een soort – onterechte – winterslaap herrezen middels de prachtige documentaire ‘Weggewist’ van cineast Harro Henkemans, een optreden bij Podium Witteman, verschillende radioprogramma’s, een lezing op het conservatorium van Amsterdam, het beschikbaar stellen van onuitgegeven manuscripten, en de opname van een cd.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor aanmeldingen en/of informatie graag even een e-mail sturen naar Stichting Hans Henkemans.

Het Otilka-kwartet